• ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ
  • ΝΕΑ
  • ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ

Κέντρο Επισκεπτών του Γεωπάρκου Τροόδους

Αμίαντος

Bρίσκεται στο παλιό μεταλλείο του Αμιάντου

Το Κέντρο Επισκεπτών του Γεωπάρκου Τροόδους βρίσκεται στο παλιό μεταλλείο του Αμιάντου, ένα χώρο με ιστορική αξία που φιλοξενεί πλέον, έναν πανέμορφο Βοτανικό Κήπο με πληροφορίες για τη χλωρίδα της περιοχής, Τράπεζα Σπόρων ενδημικών ειδών, αλλά και πληθώρα αποδείξεων για την προηγούμενη δράση του Μεταλλείου, τη ζωή, τους ανθρώπους του.

Στην είσοδο του κτιρίου, μας καλωσορίζει ένας καταπληκτικός γεωλογικός κήπος, ο οποίος αναπαριστά τον οφιόλιθο του Τροόδους. Σε αυτό τον κήπο θα δούμε πετρώματα από όλη την ακολουθία του Τροόδους, σε σειρά μάλιστα με την οποία συναντώνται σε πραγματικές συνθήκες. Θα δούμε επίσης, μια υπαίθρια αίθουσα διδασκαλίας, η οποία χρησιμοποείται κυρίως από μαθητές για διαδραστικά μαθήματα. Στον εσωτερικό χώρο, είναι τοποθετημένα πανέμορφα εκθέματα ενδεικτικά της γεωλογικής σπουδαιότητας του Τροόδους, μακέτα αναπαράστασης σημαντικών χώρων γεωλογικού ενδιαφέροντος (ρήγματα, μεταλλεία, μονοπάτια της φύσης κλπ), πίνακες επιστημονικών πληροφοριών, καθώς και αίθουσα προβολής του ντοκιμαντέρ του Γεωπάρκου.

Το Κέντρο φιλοξενεί επίσης, ξεχωριστή αίθουσα αφιερωμένη στα Μεταλλεία Αμιάντου και Χρωμίου, αναπαράσταση αρχαίου καμινιού για την παραγωγή χαλκού αλλά και αναπαράσταση γαλαρίας εξόρυξης θειούχων μεταλλευμάτων του περασμένου αιώνα. Στην έξοδο μας περιμένει το κατάστημα των Γεωπροιόντων, από το οποίο μπορείτε να αγοράσετε, αντικείμενα τέχνης αλλά και χρηστικά από υλικά της γης του Τροόδους καθώς και τον οικοτουριστικό οδηγό και το ντοκιμαντέρ του Γεωπάρκου.

Πηγή: http://www.troodos-geo.org

Στοιχεία Επικοινωνίας
Προβολή στο Google Maps