• ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ
  • ΝΕΑ
  • ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ

Β' διαδρομή βιωματικών δραστηριοτήτων

Κάτω Δρυς

Σκαρίνου-Κάτω Δρυς-Λεύκαρα

Β’ διαδρομή βιωματικών δραστηριοτήτων  – Γενική Περιγραφή
Η δεύτερη διαδρομή βιωματικών δραστηριοτήτων αποτελεί μια διασκεδαστική διαδρομή με πληθώρα δραστηριοτήτων, κατάλληλη για τη νεολαία (ντόπιους, αλλά και τουρίστες), η οποία δίνει τη δυνατότητα στον περιηγητή να επιλέξει από μια γκάμα δραστηριοτήτων και να τις συνδυάσει όπως ο ίδιος επιθυμεί. Η ιδιαίτερη αυτή διαδρομή περιλαμβάνει επιλογές από φαγητό/ brunch μέχρι επίσκεψη σε οινοποιεία, μουσεία και περιηγήσεις σε μονοπάτια της φύσης.
Η συγκεκριμένη διαδρομή προτείνεται να ολοκληρωθεί οδικώς και μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια ξεναγού. Επιπρόσθετα, λόγω της σχετικά κοντινής απόστασης μεταξύ των περιοχών της παρούσας διαδρομής, η ολοκλήρωσή της εντός της ίδιας ημέρας είναι εφικτή.
Λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών που συνήθως επικρατούν στην Κύπρο, η διαδρομή μπορεί να πραγματοποιηθεί ολόχρονα.

Β’ διαδρομή βιωματικών δραστηριοτήτων  – Αναλυτική Περιγραφή
Αρχικά, ο νεαρός περιηγητής μπορεί να επισκεφτεί το χωριό Σκαρίνου, για μια μοναδική εμπειρία στη διάσημη φάρμα γαϊδουριών «Golden Donkeys Farm», όπου μπορεί να πραγματοποιήσει τη βόλτα του με τα γαϊδουράκια, να επισκεφτεί τους μουσειακούς χώρους που υπάρχουν στο πάρκο με κέρινα ομοιώματα και παραδοσιακές κυπριακές εργασίες και να αγοράσει προϊόντα από γάλα γαϊδούρας και βιολογικό ελαιόλαδο παραγωγής της φάρμας.
Έπειτα, προτείνεται όπως κατευθυνθεί προς το γειτονικό χωρίο Κάτω Δρυς, όπου μπορεί να προγευματίσει/ γευματίσει για το μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια, μπορεί να επισκεφτεί το οινοποιείο που βρίσκεται στο χωριό για να βιώσει μια μοναδική εμπειρία δοκιμής τοπικού κρασιού μέσω της ξενάγησης και της επίδειξης του τρόπου παραγωγής που πραγματοποιείται. Πριν αποχωρήσει από το χωριό, ο περιηγητής μπορεί να γευτεί τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού που προσφέρονται σε τοπικό κατάστημα, καθώς και να πραγματοποιήσει μια σύντομη πεζοπορία στο μονοπάτι μελέτης της φύσης «Λεύκαρα – Κάτω Δρυς» μήκους 2,5 χιλιομέτρων, το οποίο ενώνει τον Κάτω Δρυ με τα Λεύκαρα.
 Ακολούθως, κατευθυνόμενος προς τα Λεύκαρα, ο περιηγητής μπορεί να χαλαρώσει για ένα απογευματινό καφέ και γλυκό σε ένα από τα πολλά παραδοσιακά μαγαζιά/ καφετέριες που υπάρχουν στο χωρίο. Τέλος, μπορεί να επισκεφθεί το τοπικό Εθνολογικό Μουσείο Παραδοσιακής Κεντητικής και Αργυροχοΐας και να αγοράσει τα παγκοσμίου φήμης «λευκαρίτικα κεντήματα».
Η διαδρομή μπορεί κάλλιστα να επεκταθεί, έχοντας συνολική διάρκεια 2 ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, ο νεαρός περιηγητής αναμένεται να διανυκτερεύσει σε ένα από τα τοπικά αγροτουριστικά καταλύματα και να δειπνήσει σε κάποιο από τους χώρους εστίασης που υπάρχουν στην περιοχή, συνεχίζοντας την επόμενη μέρα με την πρώτη διαδρομή βιωματικών δραστηριοτήτων.

https://www.google.com/maps/d/edit?hl=el&mid=1VafO2kWYq52yrKkztR0Yt25qIVuP54H2&ll=34.86559033242088%2C33.307761758911525&z=18

Προβολή στο Google Maps