• ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ
  • ΝΕΑ
  • ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ

Διαδρομή περιπέτειας

Καλοπαναγιώτης

Αγρός- Ασκάς – Κακοπετριά – Καλοπαναγιώτης

Η διαδρομή περιπέτειας αποτελεί μια διασκεδαστική διαδρομή με πληθώρα δραστηριοτήτων για όλο τον πληθυσμό (για οικογένειες με μικρά παιδία, μαθητές, ενήλικες), η οποία δίνει τη δυνατότητα στον περιηγητή να επιλέξει από μια γκάμα δραστηριοτήτων και να τις συνδυάσει όπως ο ίδιος επιθυμεί. Η ιδιαίτερη αυτή διαδρομή περιλαμβάνει πάρκο περιπέτειας, φαγητό, ξεχωριστά μονοπάτια φύσης και διαμονή σε κατασκηνωτικό χώρο.

Η συγκεκριμένη διαδρομή προτείνεται να ολοκληρωθεί οδικώς και μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια ξεναγού. Επιπρόσθετα, λόγω της σχετικά κοντινής απόστασης μεταξύ των περιοχών της παρούσας διαδρομής, η ολοκλήρωσή της εντός της ίδιας ημέρας είναι εφικτή, ωστόσο με τη διαμονή στο κατασκηνωτικό χώρο η διάρκεια δύναται να επεκταθεί σε 2 μέρες.

Αρχικά, ο περιηγητής μπορεί να εξερευνήσει το χωρίο Ασκάς και να απολαύσει το πλούσιο φυσικό περιβάλλον μέσα από το μονοπάτι μελέτης της φύσης που βρίσκεται στον κύριο υπεραστικό δρόμο μέχρι την πλαγιά «Πάνω Αμπέλια». Περιδιαβαίνοντας το μονοπάτι, μπορεί κανείς να αναπνεύσει καθαρό, δροσερό αέρα και να θαυμάσει την εκπληκτική θέα των βουνών της Κύπρου.

 Έπειτα, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί το γειτονικό χωριό Αγρός, όπου θα έχει τη δυνατότητα για ξεκούραση και δοκιμή της κυπριακής κουζίνας, είτε μέσω μιας γευστικής κυπριακής εκδοχής του brunch είτε σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες/ εστιατόρια του χωριού.

 Ακολούθως, προτείνεται η επίσκεψη στο «Marina’s Rope Park» στη Κακοπετριά όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία λαμβάνοντας μέρος σε δραστηριότητες περιπέτειας, σύμφωνα με τα διάφορα επίπεδα δυσκολίας που έχουν καθοριστεί. 

Τέλος, ο περιηγητής δύναται να ολοκληρώσει τη διαδρομή του στο χωρίο Καλοπαναγιώτης, όπου, μετά από το δείπνο που ενδέχεται να έχει σε κάποιο από τους χώρους εστίασης του χωριού, μπορεί να διανυκτερεύσει στον κατασκηνωτικό χώρο που βρίσκεται στο χωριό.

Δεδομένου ότι ο περιηγητής ενδέχεται να διανυκτερεύσει στον κατασκηνωτικό χώρο του χωριού Καλοπαναγιώτης, η εν λόγω διαδρομή μπορεί κάλλιστα να επεκταθεί, έχοντας συνολική διάρκεια 2 ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας, ο περιηγητής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και να ακολουθήσει μια από τις διαδρομές στη φύση.

Προβολή στο Google Maps