• ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ
  • ΝΕΑ
  • ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας

Αθηένου

19 Ιουνίου 2022
Αρχαιολογικός χώρος Μάλλουρας στην Αθηένου

Ο Δήμος Αθηένου, το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου και το πανεπιστημιακό, πολυκλαδικό πρόγραμμα ‘Athienou Archaeological Project’, στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Ημερών Αρχαιολογίας διοργανώνουν την εκδήλωση «Ραντεβού στον αρχαιολογικό χώρο Μάλλουρα στην Αθηένου!». Η δράση θα ξεκινήσει στις 6:00 μ.μ. με μια ποδηλατική διαδρομή, με σημείο αφετηρίας το Γυμνάσιο Αθηένου (οδός Ίμια, 8 ). Οι ποδηλάτες θα κατευθυνθούν νοτιοδυτικά της κατοικημένης περιοχής, απολαμβάνοντας μια ωραία διαδρομή ανάμεσα σε αγροτικά τοπία. Φτάνοντας στον αρχαιολογικό χώρο Μάλλουρα, ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς θα χαιρετίσει την εκδήλωση. Ακολούθως, ο Διευθυντής του προγράμματος ‘Athienou Archaeological Project’ Δρ Μιχάλης Τουμάζου θα παρουσιάσει τον χώρο, την ιστορία που διαδραμάτισε από την Ύστερη Γεωμετρική Εποχή μέχρι την Τουρκοκρατία, τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν από διάφορες ομάδες, καθώς και τις πέρα των 30 χρόνων έρευνες και ανασκαφές στον χώρο από το πρόγραμμα που διευθύνει. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις προς τον Δρ Τουμάζου και να συζητήσουν μαζί του.

Η δράση θα ολοκληρωθεί με επιστροφή των ποδηλατιστών στο σημείο εκκίνησης. Στην ποδηλατική διαδρομή μπορούν να συμμετέχουν με δική τους ευθύνη ενήλικες και παιδιά 9 ετών και άνω, με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα.

Για καλύτερο συντονισμό της δράσης, καλείστε όπως δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 24524002, Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 – 15:00.

Το κοινό που ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την παρουσίαση στον αρχαιολογικό χώρο Μάλλουρα στην Αθηένου, αλλά αδυνατεί να συμμετέχει στην ποδηλατική διαδρομή, καλείται όπως μεταβεί στον χώρο με ιδιωτικό όχημα.

Τον συντονισμό του προγράμματος όλων των εκδηλώσεων των Ευρωπαϊκών Ημερών Αρχαιολογίας (17-19 Ιουνίου 2022) έχει αναλάβει η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO. Δείτε 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Προβολή στο Google Maps