• ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ
  • ΝΕΑ
  • ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ

Β' διαδρομή στη φύση

Αμίαντος

Αμίαντος -Άρσος-Άγιος Γεώργιος -Συλίκου

Για τους περιηγητές των οποίων η βάση βρίσκεται στα αστικά κέντρα Λευκωσίας, Λάρνακας ή Λεμεσού, ως σημείο έναρξης της διαδρομής προτείνεται το χωρίο Άγιος Γεώργιος, ενώ για αυτούς των οποίων η βάση βρίσκεται στο αστικό κέντρο Πάφου προτείνεται το χωριό Άρσος (ακολουθώντας αντίστροφη διαδρομή).

Στο χωρίο Άρσος, στον παραπόταμο του ποταμού Διαρίζου, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει το μήκους 2 χιλιομέτρων μονοπάτι μελέτης της φύσης «Άρσους», το οποίο ενώνει τις έξι μεσαιωνικές βρύσες που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού (από τη βρύση «Αθκιές» μέχρι τη βρύση «Πουλλίν»). Παράλληλα, ο περιηγητής μπορεί να επισκεφθεί και το οινοποιείο «Νικολεττίνο», το οποίο βρίσκεται κατά μήκους του μονοπατιού. 

Ακολούθως, ο περιηγητής προτείνεται όπως συνεχίσει τη βόλτα του στο χωρίο Άγιος Γεώργιος Συλίκου, θαυμάζοντας το μαγευτικό τοπίο που δημιουργείται από τα πλούσια νερά του ποταμού Κούρη, τα οποία ρέουν ασταμάτητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε συνδυασμό με την άγρια φυσική βλάστηση που παρατηρείται στη γύρω περιοχή. 

Η τελευταία στάση του περιηγητή είναι το χωρίο Αμίαντος, όπου κανείς δεν μπορεί παρά να επισκεφτεί το επιβλητικό σημείο θέας στο μεταλλείο του χωριού, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα προς τον κόλπο της κατεχόμενης Μόρφου. Τέλος, συστήνεται όπως ο περιηγητής επισκεφτεί τη λίμνη του Αμιάντου, σε μια τοποθεσία που αποπνέει μυστήριο λόγω της ιδιαιτερότητας της μορφολογίας της αφού εμφανίζεται ανάμεσα στα πελώρια βράχια.

Η διαδρομή μπορεί κάλλιστα να επεκταθεί, έχοντας συνολική διάρκεια 2 ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, ο περιηγητής αναμένεται να διανυκτερεύσει σε ένα εκ των τοπικών αγροτουριστικών καταλυμάτων που υπάρχουν και να δειπνήσει σε κάποιο από τους χώρους εστίασης που υπάρχουν στην περιοχή, συνεχίζοντας την επόμενη μέρα με κάποια από τις υπόλοιπες διαδρομές στη φύση που προτείνονται.

 

Προβολή στο Google Maps