Στην κοινότητα υπάρχουν  χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, νοσοκομείο, αστυνομικός σταθμός, πυροσβεστική υπηρεσία, αρχή τηλεπικοινωνιών Κύπρου και αρχή ηλεκτρισμού Κύπρου, αρκετοί συνεδριακοί χώροι, και υπηρεσίες για τους κατοίκους (καφετέριες, εστιατόρια κ.α.).

Κέντρο Περιβαλλοντικής ΕνημέρωσηςΤουριστική ΥποδομήΕκδρομικοί Χώροι

To Στέλιος Περιβαλλοντικό Κέντρο στο Πεδουλά ιδρύθηκε αρχικά την 1ην Νοεμβρίου 2005 απο την κοινότητα Πεδουλά με την συνεργασία και την βοήθεια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου . Αυτό ηταν ενα απο τα πρώτα περιβαλλοντικα κέντρα του ειδους του που χρηματοδοτήθηκε απο την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία καλύπτει και ολα τα τρέχοντα εξοδα. Η Δρ. Αραβέλλα Ζαχαρίου πρωτοστάτησε στην ιδρυση του κέντρου και διευθύνει τίς καθημερινές εργασίες του.

Το Κέντρο στεγάζεται στο πρώην δημοτικό σχολείο και προσφέρει μαθήματα περιβάλοντος τόσο εντός οσο και εκτός του Κέντρου απο εμπειρους δασκάλους/καθηγητές . Η Κοινοτητα Πεδουλά διαθέτει αξιόλογα τοπία και ποικιλία χλωρίδα και πανίδα. Οι μαθητές/φοιτητές προέρχονται απο ολες τις τάξεις δημοτικών, γυμνασίων και πανεπιστημίων τής Κυπρου και του Εξωτερικού. Τουλάχιστο 5000 μαθητές κάθε χρόνο επιμορφώνονται εδώ σε θέματα περιβάλλοντος . Ενας αριθμός απο αυτά τα παιδιά διανυκτερεύουν εντός του Κέντρου για 1-3 νύκτες. Προσφατα εχουν προστεθεί στο Κέντρο εγκαταστάσεις καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας και ποδοσφαίρου.

Τον Οκτώβριο του 2010 μεσω του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος, ο Σερ Στέλιος Χατζηϊωάννου, ιδρυτού της Easyjet και προέδρου της easyGroup εισέφερε €200.000 για την συμπληρωση του Χημείου του Στέλιος Περιβαλλοντικο Κέντρο στο Πεδουλα ο οποίος Πεδουλάς ειναι η γενέτειρα του Λουκά Χατζηϊωάννου πατέρα του Στέλιου.”

Λόγω της έντονης επισκεψιμότητας του Πεδουλά λόγω της μεγάλης πληθυσμιακής πυκνότητας που παρουσίαζε παλαιότερα χρόνια, αλλά ιδιαίτερα σήμερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αριθμεί οκτώ ξενοδοχεία τα οποία συνολικά διαθέτουν 350 κλίνες. Τα ξενοδοχεία άλλα καινούργια, άλλα αναπαλαιωμένα και άλλα διατηρώντας τον παλιό παραδοσιακό τους χαρακτήρα, προσφέρουν απλόχερα στον κάθε επισκέπτη μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες.  

Content Goes Here!