ΟικισμοίΓεφύριαΠλατείες

Στην διαδρομή μέσα από το χωριό μπορείς να θαυμάσεις το γραφικό χαρακτήρα της κοινότητας με τα πατροπαράδοτα σπίτια από πετρα, με στέγες από κεραμίδι, ξύλινα πορτοπαραθυρα και τα λιθόστρωτα δρομάκια.

Content Goes Here!

Πλατεία

Στην είσοδο του χωριού υπάρχει μια παλιά παραδοσιακή βρύση. Από τη βρύση αυτή έπαιρναν νερό όλοι οι κάτοικοι, στα πολύ παλιά χρόνια, για όλες τις ανάγκες τους. Η βρύση που σήμερα αποτελεί αξιοθέατο για τους τουρίστες και τους νέους του χωριού, αποτελεί παράλληλα και ανάμνηση για τους γηραιότερους γιατί πότισε με το νερό της, γενεές πολλές.

Περπατώντας κανείς στο χωριό θα γοητευθεί από τα παραδοσιακά πλακόστρωτα δρομάκια του, στις άκρες των οποίων οι κάτοικοι διατηρούν λογιών-λογιών λουλούδια, που γεμίζουν την ατμόσφαιρα με μεθυστικές μυρωδιές. Μερικά από τα δρομάκια αυτά, διατηρούν παρόλη τη φθορά του χρόνου, την αρχική παραδοσιακή τους μορφή, το παραδοσιακό “θεμέλιο”.

Μετά από μια βόλτα στο χωριό, ο επισκέπτης μπορεί να ξεκουραστεί και να απολαύσει τον καφέ ή την μπύρα του κάτω από το μεγάλο πλατάνι του χωριού ή να απολαύσει το φαγητό του στην παραδοσιακή ταβέρνα.

Λάνια είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την παραδοσιακή ομορφιά της, τη φιλοξενία των κατοίκων της αλλά και για τον παραδοσιακό σπιτίσιο σουτζούκο της, την κουμανδαρία, τη ζιβανία και τα κρασιά της.