ΠάρκαΠοτάμιαΛίμνεςΠανίδαΧλωρίδα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

 

Η έκταση του Πάρκου δωρίθηκε από τον Κωνσταντίνο Β. Λύτρα το 1914 στη Σχολική Εφορία Αθηένου για να χρησιμοποιηθεί ως Σχολικός Κήπος για τις ανάγκες των Εκπαιδευτηρίων της Αθηένου.

Ο Κωνσταντίνος Β. Λύτρας, γιος εύπορης οικογένειας της Αθηένου, γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και πέθανε το 1956. Διακρινόταν για την παθολογική του αγάπη για τα δέντρα και χαρακτηριζόταν σαν ο “Γεωπόνος” της Αθηένου.

Ο Δήμος Αθηένου το 1986 ζήτησε από τη Σχολική Εφορία Αθηένου να του παραχωρήσει την πιο πάνω έκταση για τη δημιουργία Δημοτικού Πάρκου, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Σκοπός του έργου ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου πάρκου που θα αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για τα μικρά παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Αποτελεί πλέον σημαντικό “πνεύμονα πρασίνου” του Δήμου Αθηένου και είναι ένα έργο που έχει αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ακριτικής Αθηένου.

Σοβαρής εμβέλειας βελτιωτικές εργασίες έχουν γίνει όπως η τοποθέτηση ειδικού δαπέδου ασφαλείας στο χώρο των παιχνιδιών, η πλακόστρωση των διαδρόμων, η δημιουργία των κλουβιών που φιλοξενούν διάφορα πτηνά, η αναβάθμιση της εξέδρας εκδηλώσεων κ.α.

Content Goes Here!
Content Goes Here!
Content Goes Here!
Content Goes Here!

 

Κατασκηνωτικοί Χώροι
Content Goes Here!
Μονοπάτια της Φύσης
Content Goes Here!
Δασικός Χώρος
Content Goes Here!