Content Goes Here!

Αγροτουριστικά ΚαταλύματαΕκδρομικοί Χώροι

Σήμερα ο Αγροτουρισμός αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι του κυπριακού τουρισμού που περιλαμβάνει σε όλη την Κύπρο παραδοσιακά καταλύματα ιστορικής αξίας, έτοιμα να προσφέρουν μια νέα πρόταση διακοπών.

Σε αυτά τα αναπαλαιωμένα καταλύματα ο τουρίστας θα βρει αμέσως μια ζεστή ατμόσφαιρα που θα του μείνει αξέχαστη. Παράλληλα θα ζήσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις έξω στη φύση, με περίπατους στα καταπράσινα μονοπάτια, με κολύμπι σε καταγάλανα νερά, με επισκέψεις σε ιστορικά μοναστήρια και αρχαιολογικού χώρους και γενικά την μοναδικότητα που προσφέρουν τα κυπριακά χωριά.

Στην Κοινότητα μας λειτουργούν, μέσα στα πλαίσια του Αγροτουρισμού, τα κάτωθι καταλύματα:

Κοντογιάννης
Ιδιοκτήτης: Πολυξένη Κοντογιάννη
Κοντά στην κεντρική πλατεία του χωριού, με τους καφενέδες και την εκκλησία, βρίσκεται το Σπίτι του Κοντογιάννη. Είναι ένα παραδοσιακό πέτρινο συγκρότημα που ανήκει στην οικογένεια Κοντογίαννη, κτίσθηκε το 1850. Το συγκρότημα έχει δύο διαμερίσματα στο ισόγειο, δύο διαμερίσματα ανώγεια και πανέμορφη εσωτερική αυλή.

Το συγκρότημα Κοντογιάννης λειτουργεί ολόχρονα.

Στράτος
Ιδιοκτήτης: Έλενα Ξενοφώντος

Kοντά στο κέντρο της πλατείας του χωριού βρίσκεται το σπίτι του Στράτου. Tο θέαμα του σπιτιού είναι υπέροχο αφού μπροστά μας βλέπουμε μια υπέροχη αυλή που στο βάθος διακρίνονται δύο καμάρες και γύρω γύρω τρεις πόρτες που οδηγούν στα δωμάτια. Tο μεγάλο πιθάρι κρύβει μια μεγάλη ιστορία.
Tο σπίτι έχει δύο μεγάλα δωμάτια. Tο κάθε ένα εξοπλισμένο με μπάνιο, κουζίνα και αεριστήρες οροφής. Tο δωμάτιο μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και τέσσερα άτομα.
Aπολαύστε το πρωϊνό σας ή το γεύμα σας κάτω από τις καμάρες και γι’ αυτούς που ζητούν περισσότερο φως ας ανεβούν από τις σκάλες στην βεράντα κάτω από την κληματαριά και διαβάστε ένα βιβλίο κάτω από αυτή την μαγική ατμόσφαιρα. Tο σπίτι παραμένει αυθεντικό, παραδοσιακό χωρίς να αλλάζει καθόλου τα τελευταία 100 χρόνια.

Το σπίτι του Στράτου λειτουργεί ολόχρονα.Το Cyprus Villages είναι υπεύθυνο εκτός από τα καταλύματα στην Τόχνη και για μια σειρά αναπαλαιωμένων σπιτιών στην Καλαβασό με την ίδια φιλοσοφία της διατήρησης της παλιάς εξωτερικής και εσωτερικής αρχιτεκτονικής. Παλιές φωτογραφίες με πρόσωπα του χωριού και έργα τέχνης κοσμούν τους τείχους ενώ παραδοσιακά αντικείμενα στολίζουν τους χώρους.
Κι εδώ θα μείνετε έκθαμβοι από τη μεγαλειώδη ατμόσφαιρα που δημιουργούν αυτά τα σπίτα με τις εσωτερικές τους αυλές γεμάτες αμπέλια και λουλούδια.
Στην Καλαβασό θα σας υποδεχθεί ο κυρ Τάκης, ένας καλοσυνάτος άνθρωπος που έχουν να λένε για τη φροντίδα με την οποία σκεπάζει τους επισκέπτες του Cyprus
Villages.
Αυτός θα σας μυήσει στις συνήθειες και τις παραδόσεις της Καλαβασού με το χαμόγελο πάντα στο πρόσωπό του.
Το γραφείο εξυπηρέτησης του Cyprus Villages βρίσκεται στην Τόχνη και προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ασχολιών για σας που θέλετε να ανακαλύψετε την πραγματική ζωή σ’ αυτά τα μέρη (βλ. Cyprus Villages, Τόχνη)

Τάκης Α
Ιδιοκτήτης: Traditional Houses Rental Ltd

Το Τάκης Α στη Καλαβασό, διαθέτει 8 διαμερίσμα (4 του ενός υπνοδωματίου και 4 στούντιο συνολικής χωρητικότητας 16 κλινών.)Προσφέρει κήπο με αυλή, κλιματισμό, πλυντήριο, Babysitting, ιππασία, κλπ. Όλα τα καταλύματα του Cyprus Villages μοιράζονται πισίνα.

Το Τάκης Α λειτουργεί ολόχρονα.
Τάκης Β
Ιδιοκτήτης:
Traditional Houses Rental Ltd

Το Τάκης Β στη Καλαβασό, διαθέτει 8 διαμερίσμα (4 του ενός υπνοδωματίου και 4 στούντιο συνολικής χωρητικότητας 16 κλινών.)

Προσφέρει κήπο με αυλή, κλιματισμό, πλυντήριο, Babysitting, ιππασία, κλπ. Όλα τα καταλύματα του Cyprus Villages μοιράζονται πισίνα.

Το Τάκης Β λειτουργεί ολόχρονα.

Σοφρώνης

Ιδιοκτήτης: Traditional Houses Rental Ltd

Το Σοφρώνης στη Καλαβασό, διαθέτει 3 διαμερίσμα (ένα των δύο υπνοδωματίων και δύο του ενός υπνοδωματίου συνολικής χωρητικότητας 8 κλινών.)

Προσφέρει κήπο με αυλή, κλιματισμό, πλυντήριο, Babysitting, ιππασία, κλπ. Όλα τα καταλύματα του Cyprus Villages μοιράζονται πισίνα.

Το Σοφρώνης λειτουργεί ολόχρονα.

Τέντα
Ιδιοκτήτης: Traditional Houses Rental Ltd

Η Τέντα στη Καλαβασό, διαθέτει 4 διαμερίσματα (ένα των δύο υπνοδωματίων και τρία του ενός υπνοδωματίου συνολικής χωρητικότητας 10 κλινών.)

Προσφέρει κήπο με αυλή, κλιματισμό, πλυντήριο, Babysitting, ιππασία, κλπ. Όλα τα καταλύματα του Cyprus Villages μοιράζονται πισίνα.

Το κατάλυμα της Τέντας λειτουργεί ολόχρονα.

Content Goes Here!

 

Συνεδριακοί Χώροι
Content Goes Here!
Κέντρα Πληροφόρησης
Content Goes Here!
Κοινωνική Μέριμνα
Content Goes Here!
Μεταποιητικές Μονάδες
Content Goes Here!